I livet just nu är det lite annorlunda. Båda mina systrar är bortresta, och jag har idag och igår agerat barnvakt åt alla deras barn, i lite olika omgångar. Först var det hemma hos S, där de tre äldsta barnen befann sig. När jag kom dit från skolan hade ungarna själva fått ihop degen till en sockerkaka, men precis som så ofta med barn ville dem att jag skulle slutföra projektet och grädda den. Samtidigt skulle jag laga lunch åt dem eftersom deras blodsockernivå var farligt låg och dem cyklade runt i bostadsområdet som galningar. Resultatet blev färdigköpta potatisbullar, falukorv stekt i smör och en uppskuren gurka. Sockerkaka som efterätt.
Sernare idag skulla samma gäng fast plus tre till mindre barn ha middag. Klockan var 6 och situationen såg ut såhär: En av barnen var sur och hade låst in sig på toaletten. En av barnen låg i soffan och skrek: JAG SVÄLTER. Tre barn hoppade och brottades i luftsängen så all luft försvann. Ett barn ville hjälpa till i köket.
Trots att jag varit på Konsum och handlat mat precis innan skulle ingen på universitet godkänt min dag som särskilt imponerande inom hållbar utveckling. Middagen blev tacos och till det drack vi cola zero, Portello och Sprite.
Men hur är det tänkt att man ska klara av att tänka på säsongsbetonade grönsaker när barnen ligger i soffan och skriker? Hur ska jag ha råd att köpa ekologisk mat när 6 vrålhungriga barn ska äta?
Nu har jag passat på att ta all disk medans jag satte barnen framför en flm. Det gick åt massor med vatten och diskmedel men jag var tvungen att bli klar innan filmen var klar.
Hållbar utveckling är en fin tanke, man kan någon förklara för mig hur jag ska få den att fungera?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar